Markus Rosenlund är klubbchef. Foto: Niclas Wimmerberg

Ödesmatch kan avgöra Kalmar FF:s framtid

Uppdaterad
Publicerad

Mycket står på spel i sista omgången av årets allsvenska. För Kalmar som som haft en tuff säsong både sportsligt och ekonomiskt är söndagens match en sista chans att skaffa en kvalplats. En poäng krävs för att säkra kvalbiljetten.

Kalmar FF tar under söndags eftermiddagen emot BK Häcken hemma. Kalmar har inte vunnit på Guldfågeln arena sedan i maj 2019.

– Det blir en rysare, en jätteviktig match och det lär inte bli någon skönfotboll. Det viktigaste blir vad vi får med oss, säger Markus Rosenlund klubbchef i Kalmar FF.

Många skador i truppen

Kalmar har på gott och ont tvingats spela med en tunn trupp. Skadorna har avslöst varandra och tidvis har det så klart varit kämpigt när tunga rutinerade lagkapten Viktor Elm tvingats avstå på grund av en efterhängsen knäskada.

Inför säsongen var förhoppningen också att måltjuven och framtidshoppet Nils Fröling skulle blomma ut sin fulla potential. Men även han har varit långtidsskadad.

– Senaste jag hörde är att alla är tillgängliga för spel imorgon och vi kommer med en bortavinst mot AIK borta i ryggen, det finns en enorm vilja att kämpa till sista blodsdroppen, säger Rosenlund.

Mycket speltid för nya spelare

Skadorna och den dåliga ekonomin under säsongen har inneburit oväntat mycket speltid för de yngre talangerna.

Dessa spelare har fått rutin eller åtminstone en försmak av det allsvenska tempot. Men Bergstrands filosofi har kostat poäng. Nu återstår att se om det håller.

– Jag tror att när vi rett ut det här kommer Kalmar FF att ha alla förutsättningar att spela en attraktiv allsvensk fotboll även nästa säsong, säger Anders Henriksson ordförande i Kalmar FF.

”Bättre att vara kvar”

Skulle Kalmar FF åka ur allsvenskan innebär det även ett tapp på 11 miljoner i centralt stöd, spelartapp och sponsorbortfall.

– På alla sätt är det bättre för oss att vara kvar i allsvenskan. För nu fokuserar vi enbart på match för match, men visst finns det en plan vid en degradering, säger Marcus Rosenlund klubbchef i Kalmar FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.