OKG rekryterar ny personal

Uppdaterad
Publicerad

OKG i Oskarshamn ska anställa drygt 20 nya medarbetare. Behovet av ny personal är enligt företaget en konsekvens av ett flerårigt arbete med att strukturera om verksamheten.

Så sent som i mars i år meddelade OKG att 30 medarbetare skulle varslas om uppsägning som ett led i att anpassa verksamheten till förändringar som gjordes inom organisationen 2015. Två av tre av reaktorer har stängs ner och istället fokuserar man nu på att leverera fossilfri el från den tredje reaktorn, O3.

– Vi har i första hand ett stort behov av utredningsingenjörer inom olika verksamhetsområden, säger personalchef Lotta Sätterlund i ett pressmeddelande.

Vill berika mångfalden

Utöver utredningsingenjörer söker man även bland annat konstruktörer, inköpare, organisationsutvecklare och säkerhetsingenjörer. Rekryteringen kommer genomföras under oktober och november.

– Vår ambition är nu inte bara att säkra de kompetenser vi behöver. Vi har höga förväntningar på att samtidigt kunna berika mångfalden inom vår organisation genom att hitta nya medarbetare med skilda erfarenheter och värdefulla olikheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.