Foto: okg

OKG varslar om uppsägning för 30 anställda

Publicerad

OKG AB i Oskarshamn meddelade under onsdagen att de kommer att varsla 30 medarbetare om uppsägning, samtidigt som de också ska rekrytera ny personal och rusta för framtiden.

I ett pressmeddelande beskriver OKG varslet som en slutgiltig anpassning till de förändringar som gjordes inom organisationen år 2015.

De konstaterar att verksamheten nu har ett behov av omkring 570 tjänster, vilket betyder att de i dagsläget har 60 tjänster för mycket. Men antalet varsel om uppsägning har kunnat begränsas till 30.

Det är företagets förändrade förutsättningar och lägre behov av drift och underhåll som medför övertaligheten. I samband med det finns också ett visst rekryteringsbehov i syfte att säkerställa långsiktigheten i verksamheten, skriver OKG i pressmeddelandet.

Förhandlingarna kring det lagda varslet förväntas pågå till maj månad och först då kan besked lämnas till dem som blir berörda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oskarshamn

Mer i ämnet