Foto: Roger Hultgren

Oklart vem som ersätter Dudek i returmötet

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte klart vem som ska ersätta Dackarnas Patryk Dudek, som bröt armen i speedway-semifinalen mot Västervik. ”Men det är rätt bråttom”, säger Peter Karlsson Dackarnas lagledare som har kontakt med flera nyförvärv.

Det var under det elfte heatet i semifinalen mot Västervik som den otäcka kraschen inträffade. Dackarnas Patryk Dudek körde då in i Västerviks Peter Ljung. Dudek fördes ut på bår med en bruten arm och Ljung tog sig haltande ut till depån.

– Dudek har undersökts i Växjö i natt och efter det åkte de hem till Polen. Han befinner sig på ett sjuhus i Polen nu, säger Peter Karlsson.

Kontaktat nyförvärv

Lagledaren räknar inte med Patryk Dudek vid returmötet i Västervik på tisdag men frågan är då vem som ska ersätta honom.

– Vår åttondeman är ju den som naturligt går in, Frederik Jakobsen, han är redo. Men vi väntar på svar från en del nyförvärv som vi varit i kontakt med.

Vilka förare det handlar om vill Peter Karlsson inte gå in på.

– Men det börjar bli bråttom om vi ska få en övergång registrerad, säger Peter Karlsson.

Dackarna vann den första semifinalen mot Västervik med 49-41 och lagledaren tror på en liknande tillställning när de möts på tisdag.

– Vi är ju lite decimerade men jag litar på vårt lag och laget har verkligen visat att de är ett lag så det kommer bli kul. Vi får hoppas på bättre väder bara, säger Peter Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.