Ökning av brittisk virusmutation i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska mutationen av coronaviruset har nu fått fäste i Kalmar län. Av de positiva covidprover som testats för mutationen kan, enligt regionen, en femtedel vara den brittiska virusvarianten.

På tisdagsförmiddagen gick Region Kalmar län ut med att den brittiska virusmutationen ökat i länet. Av de stickprov som analyserats för mutationen kan 20 procent av de testade covidproverna vara den brittiska varianten. De positiva covidprover som analyserats är från vecka 5 och 6.

Regionen meddelar dock att detta är preliminära siffror och att proverna kommer att analyseras ytterligare.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Inga fall av sydafrikansk eller brasiliansk variant

Den brittiska varianten finns i hela länet men det är en påtaglig koncentration i Västerviks kommun. Ännu finns inga bekräftade fall av den sydafrikanska och brasilianska virusmutationen.

I länet ökar nu antalet bekräftade covidfall efter en nedgång de senaste veckorna. Regionen uppmanar till extra försiktighet under sportlovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet