Arkivbilder. Föremålen på bilden är inte samma som i artikeln. Foto: SVT/TT

Ölandsbo hade avsågade hagelgevär och fullt med knark

Publicerad

En man i 50-årsåldern, bosatt i Mörbylånga kommun på Öland, åtalas nu efter att polisen hittat flera olika vapen, patroner och en stor mängd narkotikaklassade preparat i mannens bostad.

Vid en husrannsakan hemma hos mannen hittade polisen två stycken avsågade hagelgevär som mannen inte hade licens för. Han hade också en startpistol och hundratals patroner av flera olika kalibrar. Utöver det hittades fem lyspatroner och 13 eldmarkeringspatroner, vilka båda klassas som explosiva varor.

De avsågade hagelgevären bedöms vara extra farliga och det finns inget lagligt användningsområde för dem. Därför åtalas mannen nu för grovt vapenbrott. Han står också åtalad för vapenbrott, brott mot vapenlagen och brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

Mörbylånga

Hittade stulna droger

I mannens bostad fanns också en hel rad olika narkotikaklassade preparat, bland annat 422 tabletter oxazepam och 1,9 gram morfin. Polisen misstänker att delar av preparaten stulits, och mannen åtalas därför förutom för narkotikabrott för grov stöld. Mannen, som häktades i december, har i förhör nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet