”Ett dåligt skämt”, säger polisen om falsklarmet. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson, TT

Ölänning ”skojade” om rån med automatvapen – blev stort polispådrag

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv nio på torsdagsmorgonen kom ett larm till 112 om ett väpnat rån på Öland, vilket resulterade i ett stort polispådrag med bland annat helikopter. Men det hela visade sig vara ett skämt mellan två kompisar, skriver lokala medier.

Det var en postbilsförare som hade ringt till sin kompis och sagt att han blev rånad med automatvapen, och sedan lagt på luren. Den oroliga kompisen ringde då och larmade 112.

– Det startade en febril aktivitet och vi skickade ett stort antal polisbilar, inklusive helikopter, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel, till P4 Kalmar.

Helikopter från Skåne

Enligt Barometern var det runt runt tio polisbilar, och en helikopter från Malmö, som satte iväg mot Färjestaden.

Men efter ett tag anade polisen oråd, eftersom det bara kommit ett larmsamtal. När de till slut fick tag på föraren visade det sig att inte pågick något rån, utan ett slags skämt med kompisen.

– Vi har upprättat en anmälan om falskt larm mot chaffören. Det var ett dåligt skämt som tog stora resurser i anspråk, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.