Foto: Johan Nilsson/TT

Allvarlig olycka med hästsläp norr om Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på gamla riksettan norr om Ljungby på onsdagskvällen. Fyra personer fick föras till sjukhus.

Region Jönköping meddelade på torsdagsmorgonen att personen som var inlagd på intensiven i Värnamo nu mår bättre och har flyttats til en vanlig avdelning.

Två bilar frontalkrockade vid 20.30-tiden i höjd med Dörarp. Den ena bilen hade ett hästsläp bak. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en mycket allvarlig olycka och de fyra personer som färdades i bilarna har förts till sjukhusen i Ljungby och Värnamo.

– Vi har ambulanser från Ljungby, Alvesta och Värnamo här och polisen är också på plats, säger Marcus Walldén på räddningstjänsten i Ljungby till SVT Nyheter Småland.

Det finns ännu inga teorier om vad som kan ha orsakat olyckan. Vägen är just nu helt avstängd vid olycksplatsen, och beräknas vara det fram till klockan 23.

– Jag har även tillkallat en veterinär för att bedöma skadorna på hösten, säger Marcus Walldén.

På Region Kronoberg bekräftar man att en man ligger kvar för observation. Han betecknas som lindigt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.