Flera fordon var inblandade i olyckan på riksväg 25. Foto: Carl Carlert

Man i 70-årsåldern död efter trafikolycka på riksväg 25

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom på måndagen i samband med en trafikolycka på riksväg 25 i höjd med Furuby mellan Växjö och Hovmantorp. Samtidigt skadades en kvinna allvarligt och ytterligare en kvinna och ett barn fördes till sjukhus.

– En personbil med släp skulle korsa vägen och såg inte att det kommer en bil på väg 25. Det blir en ganska kraftig kollision när bilen kör in i förarsidan på den korsande bilen, säger Andreas Arvidsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Man avliden

Olyckan inträffade strax före lunch på måndagen och föraren av bilen som skulle korsa vägen, en man i 70-årsåldern, avled av sina skador.

Tre personer som färdades i den andra bilen fördes till sjukhus. Enligt uppgifter från Region Kronoberg handlar det om en kvinna i 40-årsåldern, en kvinna i 70-årsåldern och ett barn i 4-årsåldern.

Kvinna allvarligt skadad

Kvinnan i 70-årsåldern är allvarligt skadad. Kvinnan i 40-årsåldern har fått komma hem och barnet har skadats lindrigt och stannat på sjukhuset för observation.

Båda bilarna fick bärgas från platsen och strax före klockan 14 på måndagen var det åter full framkomlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.