– Mycket pekar ju på att vi kommer gå fram med en nybyggnation som ett alternativ, säger kommunalrådet Niklas Jonsson (S). Foto: SVT/ Frida Lindhe

Kommunstyrelsens beslut – ombyggnaden av Solgården stoppas

Publicerad

Det blir ingen ombyggnation av det omdiskuterade äldreboendet Solgården i Norrhult. 

På tisdagen fattade kommunstyrelsen i Uppvidinge kommun beslut om att man vill bygga ett nytt trygghetsboende istället. 

Turerna kring Solgårdens vara eller icke vara har varit många. Men kanske innebär tisdagens kommunstyrelsebelut ett slut på turerna. 

– Vi ger förslag till kommunfullmäktige att avbryta ombyggnationen. Det blir för dyrt, säger Niklas Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Beslutet innebär också att man vill ge ett uppdrag till det kommunala bostadsbolaget för att bygga ett nytt trygghetsbonde istället. 

– Det kommer att bli åtta lägenheter, huvuddelen treor, men också tvåor, säger Niklas Jonsson.

Kommunfullmäktige i februari

Vad nybyggnationen kommer att kosta eller var hyresnivåerna kommer att ligga är ännu för tidigt att säga.

– Kostnadsförslag ska tas fram av vårt bolag Uppvidingehus, och först då kan vi få hyresnivåerna presenterade. Senast i maj vill kommunstyrelsen få återkoppling för att kunna fatta beslut, säger Niklas Jonsson.

Frågan ska upp för vidare behandling i kommunfullmäktige i februari.

KLIPP: Svea, 95, ville inte flytta från Solgården

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.