Foto: TT

Poliser attackerades efter konfrontation med rånarliga

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen blev två lediga poliser vittnen till ett rån i centrala Växjö. När de ingrep möttes de med våld. En av gärningsmännen sitter anhållen.

Under tisdagskvällen rånade 5-6 gärningsmän tillsammans en frisörsalong i närheten av Oxtorget i Växjö. Två förbipasserande lediga poliser såg en person bli slagen av en eller flera personer inne på salongen och valde att ingripa.

– Poliserna identifierade sig men möttes med våld. En av poliserna skadades lindrigt, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Växjö

En anställd på frisörsalongen fick mindre skador i det handgemäng som uppstod.

– Om personen ville hindra rånarna eller om denne blev anfallen vet vi inte än, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

En rånare kunde gripas direkt

Efter tumultet flydde gärningsmännen springande från platsen. När polispatruller anlände kunde de snart gripa en misstänkt gärningsman i närområdet, men övriga gärningsmän är just nu på fri fot.

– Denna person är anhållen och nekar till brott. Vi har fått ny information vi jobbar vidare med, säger Robert Loeffel.

Polis söker fler vittnen

Polisen har en uppfattning om vad som stulits från salongen men vill inte går in på detaljer.

– Vi går inte ut med vad det är i nuläget men det rör sig inte om stora värden, säger Robert Loeffel.

Händelsen rubriceras som rån samt våld mot tjänsteman. Polisen är intresserade av fler vittnesuppgifter från person som befann sig i närheten av Oxtorget under tisdagskvällen.

– Har man sett eller hört någonting är man mer än välkommen att ringa 114 14 och berätta det för oss, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet