Det är hårt tryck på provtagningen och sjuk personal har fått testtider på måndag. Skolan stängde i onsdags då hälften av personalen var hemma sjuk. Foto: SVT/Ida Svensson

Ont om testtider för covid-19 håller förskola fortsatt stängd

Publicerad

Eklövets förskola i Söderåkra i Torsås kommun fortsätter hålla stängt då sjuk personal inte fått testtider denna vecka. Beslutet om att stänga skolan kom i onsdags – och förlängs till och med onsdag nästa vecka.

– Det är svårt att få tider. Sex anställda har inte kunnat testa sig hittills och har fått tid först på måndag. Det gör att vi måste fortsätta hålla skolan stängt fram till onsdagen och då hoppas vi ha fått testresultaten, säger Lena Sandgren Swartz, skolchef i Torsås kommun.

Det var i onsdags som bildningsnämnden i Torsås tog beslutet om att stänga förskolan efter att hälften av personalen var sjuk. Idag kom beskedet att skolan hålls stängt ytterligare några dagar – fram till onsdagen den 2 december.

– Förskolan är en viktig plats och en stängning ställer till det för många föräldrar så vi hoppas inte hålla den stängt längre än så. Men vi måste veta först att personalen inte är smittade av corona, säger hon.

Förskolan har sammanlagt 14 ordinarie personal och bara två anses vara friska i nuläget, enligt uppgifter från kommunen. Hittills har tre i personalen konstaterats coronasmittade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maria Karlsson, rektor på förskolorna i Torsås berättade varför förskolan stängdes. Foto: Ida Svensson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet