Henrietta Serrate (S) är regionråd i Region Kronoberg. Foto: SVT/Emelie Helldén

Oppositionen välkomnar sjukhusbeskedet

Uppdaterad
Publicerad
Oppositionen i Region Kronoberg ställer sig positiv till utredningen om ett nytt sjukhus i Växjö, men betonar att det nya bygget inte får ske på bekostnad av exempelvis lasarettet i Ljungby.

Centrallasarettet i Växjö kommer att behöva byggas ut de kommande 30 till 40 åren och regionledningen vill nu utreda om det i stället är bättre att bygga ett helt nytt sjukhus.

–  Vi tycker det är positivt att man vill utreda och kolla på andra alternativ och förslag. Det är stora investeringar och mycket av skattebetalarnas pengar och vi måste undersöka och se hur man ska använda dem på bästa sätt. Det är viktigt att man håller sig till beslut om vad det ska få kosta och kostnadskalkylerna, säger regionrådet Henrietta Serrate (S).

Oppositionen ska bevaka

Samtidigt säger Henrietta Serrate att oppositionen kommer att bevaka att ett eventuellt nytt sjukhus inte innebär att man drar ner på andra håll.

– Det är viktigt att man håller sig till beslut som är tagna kring Ljungby lasarett och att vi ska ha två sjukhus. Samtidigt menar vi att det här beslutet visar att det var rätt att lägga de nya lokalerna för psykiatrin på Sigfridsområdet. Hade de investeringarna gjorts på CLV så hade dagens beslut varit otänktbart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet