Ordförande i Tingsryds AIF Johan Blomster är både lättad och lycklig i dag. Foto: PELLE BÖRJESSON /Bildbyrån

Ordförande i Tingsryds AIF: ”Tänkte ställa mig vid hjärtstartaren”

Uppdaterad
Publicerad

”Jag kastades mellan hopp och förtvivlan”, säger Johan Blomster Tingsryds AIF:s ordförande dagen efter nervdramat i Hockeyallsvenskans sista omgång.

Det blev sannerligen en dramatiskt avslutning i Hockeyallsvenskan på onsdagskvällen. Tingsryds AIF hade saken i egna händer och genom en seger skulle laget säkra spel i allsvenskan även kommande säsong.

Kastades mellan hopp och förtvivlan

Men trots att laget inledde med 1-0 mot Modo byttes snart glädje mot oro. Modo kvitterade och samtidigt ledde Karlskoga borta i Västervik. Något som knuffade ner Tingsryd under strecket.

– Min kropp höll knappt på att överleva, jag tänkte ett tag att jag skulle gå ner och ställa mig vid hjärtstartaren, säger Johan Blomster ordförande i Tingsryds AIF.

Men samtidigt som Johan Blomster höll ett öga på hur det gick i de andra matcherna var han väl medveten om att hans lag fortfarande hade saken i egna händer.

– Man kastades ju mellan hopp och förtvivlan men samtidigt så visste vi ju att Modo var tvingade att vinna och vid ett likaresultat skulle ta ut målvakten och att det skulle kunna gynna oss.

Avgörande slut

Tingsryd hade klarat sig kvar genom seger på övertid men Modo var pressat till vinst under full tid för att nå slutspelsserien. Och efter 2-1 till Tingsryd plockade Modo ut målvakten och slutresultatet 3-1 kunde sättas i öppen bur. Något som säkrade Tingsryds allsvenska plats även kommande säsong.

– Det var många konstiga scenarion under matchen men nu är det bara lättnad, eufori och så är jag ganska mentalt trött, säger Johan Blomster.

Stor glädje i Tingsryd

Det var enorma glädjescener som utspelade sig i Nelson Garden Arena. En av målskyttarna, Daniel Öhrn, grät i intervjun i C More strax efter slutsignalen. Känslan beskriver Johan Blomster som mer lik en vinst i kvalet upp än vad det faktiskt handlade om.

– De var så lättade för de hade känt sig pressade. Jag var nere och pratade med spelarna efteråt och det var en sådan glädje och det enda vi hade gjort var ju att klara oss kvar och slippa kvala ner, säger Johan Blomster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.