Håkan Roupé är enhetschef på Trygghet och säkerhetsenheten, han berättar att ordningsvakternas närvaro i Norrliden kan bli problematiskt. Foto: William Flykfeldt/SVT

Efter stenkastning – ordningsvakter och polis tillsammans i Norrliden i Kalmar

Publicerad

Kalmar kommun satsade flera miljoner kronor på trygghet och säkerhet förra året, bland annat två ordningsvakter. Efter stenkastning på ordningsvakterna i Norrliden ska nu ordningsvakter och polisen närvara tillsammans i området.

– Från och med nu och framåt under hösten så kommer ordningsvakterna i Kalmar i Norrliden att samarbeta tillsammans med områdespolisen. Då ser vi till att polisen och ordningsvakterna är där tillsammans, säger Håkan Roupé, som är chef för enheten Trygghet och säkerhet på Kalmar kommun.

Enligt Håkan Roupé ska man förstärka satsningarna, genom att det från och med januari 2021 ska finnas två ordningsvakter tillgängliga dygnet runt och året runt.

Håkan Roupé som själv jobbat som polis tidigare menar dock att uniformerade poliser och ordningsvakters närvaro även riskerar att skapa otrygghet. Eftersom de inte finns på plats utan anledning och man undrar varför de är där.

Hör Håkan Roupé berätta mer om den problematiken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.