Västerviks tränare Mattias Karlin är frisk, men fem av hans spelare har testat positivt för covid-19.

Oskarshamn och Västervik ställer in hockeymatcher

Uppdaterad
Publicerad

Spelare i SHL-laget IK Oskarshamn, och i allsvenska laget Västerviks IK, har konstaterats med covid-19. Nu skjuter båda lagen upp matcher.

Västerviks ställde in onsdagens match mot Södertälje, och på torsdagen kom besked om att ytterligare två matcher – som skulle ha spelats i helgen – skjuts upp. Anledningen är flera fall av covid-19 i spelartruppen.

– Vi har fem spelare och en annan kring laget som är sjuka. Det var på träningen i torsdags som några kände sig vissna, så då fick de stå över fredagsmatchen. De fick svar på måndagen och då var de positiva, säger Västerviks tränare Mattias Karlsin till SVT.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Samråd mellan lagläkare

Beslutet att ställa in tas av ligan efter samtal med lagens läkare. Frågan har blivit uppmärksammad efter att Vimmerby valde att ställa in en match i hockeyettan, trots att förbundet sade att den skulle spelas.

– Det funkar så att vår läkare och motståndarläkaren diskuterar sinsemellan, vi berättar hur det ligger till hos oss, sedan blir ligan inkopplad också då och det är de som tar beslutet, säger Mattias Karlin.

Paus i verksamheten

Västerviks IK har nu pausat all verksamhet för A-laget, men hoppas kunna komma igång igen inom kort.

– Vi har testat de övriga två gånger, senast igår kväll och då var det inga fler positiva svar. Planen är att börja försiktigt utan närkampsövningar och försöka hålla avstånd, säger Mattias Karlin.

Även IK Oskarshamn meddelade under torsdagen att man skjuter upp lagets två kommande matcher i SHL på grund av konstaterade fall i gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet