Peter Vretlund(S), regionråd i Region Kalmar län Foto: pressbild/SVT

Oskarshamns sjukhus får ny magnetkamera

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska majoriteten med S, L och C kommer att besluta att Oskarshamns sjukhus kommer att få ytterligare en så kallad MR-kamera.

– Det har visat sig att en MR-kamera är otroligt viktig, inte minst för cancervård och akuta röntgningar som till exempel efter en stroke. Kameran är också en teknikutveckling, som är snällare mot människan, säger Peter Vretlund (S), regionråd i Region Kalmar län.

Mitten i länet

Enligt regionrådet finns det två olika skäl till att den nya magnetkameran hamnar i Oskarshamn och inte i Kalmar eller Västervik. 

– Dels ligger Oskarshamn mitten i länet, så det passar bra för den här typen av verksamhet, så att det blir ett rimliga avstånd för många. Sedan har vi också förhållandevis goda fastighetsförutsättningar för det i Oskarshamn, säger han. 

15 miljoner beräknas MR-kameran kosta och sedan kan eventuella ombyggnadskostnader tillkomma. Förhoppningen är att kameran ska vara på plats under 2020. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.