Foto: TT/Arkivbild

Pyttechans för Öster att ta kvalplatsen till allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Efter 1-1 hemma mot Falkenberg har Öster en pyttechans kvar att ta kvalplatsen till superettan från Trelleborg, men är sex poäng bakom.

Efter 4–0 hemma i superettan mot bottenlaget Åtvidaberg har Trelleborg i stort sett säkrat minst en kvalplats till nästa års allsvenska. Öster har tretton måls sämre målskillnad än TFF. Helsingborg är åtta poäng bakom och har också bara två matcher kvar.

Matchen Öster-Falkenberg sågs av 1593 personer. Det första målet gjordes av Falkenbergs Richard Donkor efter 26 minuter. I andra halvlek reducerade Mattias Pavic i 83:e matchminuten till 1-1.

Trelleborgs seger innebär att Helsingborg inte kan nå allsvenskan, utan nu handlar det om Brommapojkarna, Dalkurd och Trelleborg i kampen om vilka som ska få de två direktplatserna och vem som ska kvala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.