Knut Knutson och Bertil Vallien var några utav dem som fick ta emot priser. Foto: Maja Sjöberg

De prisades av Ostkakans vänner i Växjö

Publicerad

Föreningen Ostkakans vänner hade under fredagskvällen årsmöte på Residenset i Växjö. Förutom att äta ostkaka så delade man ut flera priser. Bland annat till glaskonstnären Bertil Vallien som blev årets Smålandsambassadör.

Föreningen Ostkakans vänner bildades våren 2003 i Vetlanda och har som ändamål utöver att främja en ökad förtäring av ostkaka även att marknadsföra Småland ute i vida världen.

Årets Smålandsambassadör blev glaskonstnären Bertil Vallien med bland annat motiveringen – ”Hans massiva, djupt blåfärgade båtar tillhör den moderna konsthistorien.”

Knut Knutson på plats

På plats var även Antikrundans och av Växjö bördig Knut Knutson som vann priset årets Smålandsambassadör 2015 men inte haft tillfälle att ta emot priset förrän nu.

Efter en måltid så fick de 130 medlemmarna av Ostkakans vänners totalt 600 medlemmar på plats smaka på Ostkaka bakad av Ulla Nilssons som vann titeln Ostkakemätarnas mästare i höstas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer