Björn Lindbergh (vänster) berättar att Anticimex fått behandla dubbelt så många ärenden som vanligt efter ovädret. Foto: TT / SVT

Ovädret sätter tryck på saneringsföretag – ”Det värsta vi varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckornas oväder har orsakat många vattenskador. Saneringsföretaget Anticimex har hanterat mer än dubbelt så många ärenden än vanligt. För att hinna med att besiktiga alla vattenskador har man varit tvungna att kalla in extrapersonal.

De senaste veckornas oväder har orsakat många vattenskador. Det handlar fram förallt om översvämningar i källare samt vatten som trängt in genom väggar, dörrar och fönster. 

Detta har gjort att saneringsföretaget Anticimex fått extra mycket att göra. De har nämligen varit tvungna att hantera mer än dubbelt så många ärenden än vanligt. För att hinna med att besiktiga alla vattenskador i tid kallade företaget in extrapersonal.

Höga flöden

– Detta är det värsta vi varit med om, säger Björn Lindbergh, servicechef för avfuktning på Anticimex region sydost.

Klicka på spelaren för att höra Björn Lindbergh berätta om företagets arbetssituation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höga flöden

Mer i ämnet