Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Wesley är projektledare på Trafikverket och ansvarar för underhållsarbetet på Ölandsbron. Foto: SVT/Ida Svensson

På måndag blir Ölandsbron enfilig – sista renoveringen inleds

Publicerad

I flera år har trafikanterna på Ölandsbron fått samsas med broreparatörer och tillfälliga trafikskyltar. Nu är det dags för sista etappen av underhållsarbetet – för den här gången.

Det kommer bli stökigt ett tag till på Ölandsbron. Från och med måndag är det bara ett körfält i varje riktning som är öppet för trafik. Arbetet beräknas ta tre till fyra veckor.

– Vi kommer att byta ut pendellagren som håller ihop brosektionerna på högbrodelen och vi kommer att byta ut betongen på två ställen, säger Johan Wesley, projektledare Trafikverket.

Paus på fem år

Underhållsarbetet har pågått sedan 2017 och påverkat trafiken under lång tid. Men om planerna håller kommer bron klara sig ett bra tag utan fler reparationer.

– När vi är klara med den här omgången kommer vi förmodligen kunna vänta fem år innan nästa omgång. Om det är gynnsamt kan det förlängas till sju eller åtta år, säger Johan Wesley. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer