Padelhallens ägare Tobias Hultbäck visar upp de vattenskadade banorna. Foto: Kajsa Oscarson / Tobias Hultbäck

Tvingades byta alla banor förra året – nu har padelhallen översvämmats igen

Uppdaterad
Publicerad

Flertalet översvämningar i byggnader orsakades av regnovädret i tisdags. En padelhall i Ljungby fick in vatten på sina planer – för andra sommaren i rad.

– Folk som ska spela får vända, säger hallägaren Tobias Hultbäck till SVT Småland.

För nästan exakt ett år sedan, den 10 augusti 2020, föll ett kraftigt skyfall över Ljungby som ledde till översvämningar på ett industriområde. En av de drabbade fastigheterna var en padelhall där Tobias Hultbäck är en av ägarna.

– Då fick vi byta alla banor i hela hallen, säger han.

Nu, ett år senare, har padelhallen översvämmats av samma anledning igen. Dagvattenbrunnarna, som kommunen ansvarar för, kunde inte hantera vattenmassorna.

– I och med att det är så nära inpå när det hänt tidigare blev jag bara tom, säger Tobias Hultbäck.

Krävde skadestånd

Efter skyfallet förra sommaren gick 16 fastighetsägare samman för att kräva skadestånd av kommunen, eftersom deras avlopp och brunnar svämmat över.

– Kommunen ansvarar för det kommunala nätet och det har inte kunnat hantera omfattningen. Det är tydligt att kommunen har ett ansvar, sa juristen Roger Lindholm, som representerade de 16 fastighetsägarna då.

Ljungby kommun påbörjade en utredning, men den är i nuläget inte färdig.

Stort inkomstbortfall

Denna sommar tog sig vattnet in via springor i en dörr, och forsade därifrån in i padelhallen. Två banor täcktes i vatten. Nu måste dessa banor hållas stängda.

– Det här blir ett ganska stort inkomstbortfall för oss, säger Tobias Hultbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.