På PostNords terminal i Växjö har rekordmycket paket passerat den senaste helgen. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Paketen spränger alla gränser – terminalen i Växjö slår rekord

Publicerad

Det blev ännu ett rekordår när det gäller pakethantering i samband med Black Friday. I helgen har PostNords terminal fått hantera 60 000 fler paket jämfört med förra året.

Antalet paket som skickas har ökat varje år. Ett skäl är den allt intensivare näthandeln. På PostNords terminal i Växjö har man aldrig tidigare hanterat så många paket som i år. Robert Andersson är distributionsområdeschef för terminalen i Växjö.

– Vi hade räknat att få 120 000 paket men det blev 180 000 paket för oss att skicka vidare, och det är både skitroligt och skitjobbigt, det säger Robert Andersson.

Kan klara mer

Men Robert Andersson är inte orolig för att kapaciteten i anläggningen i framtiden ska räcka.

– Ja vi ligger någonstans på vårt maxtak. Om den här ökningen fortsätter så måste vi starta upp fler sorteringar så vi har fortfarande kapacitet att klara en ökning säger Robert Andersson.

Att E-handeln forsätter att öka står bortom allt tvivel. Tidigare prognoser från E-barometern visar på en förväntad ökning av handeln med 33 procent under 2020, men det här är en ökning som kan komma att bli ännu större beroende på coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.