Blir kvar på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den 76-årige mannen, som blev påkörd av en sportbil i Borgholm i lördags, mår bättre men vårdas fortfarande på Universitetssjukhuset i Linköping.

Det var i lördags eftermiddag som en sportbil av typen De Tomaso Pantera kraschade rakt in i en folkmassa på torget i Borgholm.

Totalt sex personer fick föras till olika vårdinrättningar. En av dem, en äldre man på 76 år, blev allvarligt skadad och fick senare föras till Universitetssjukhuset i Linköping.

Borgholmskraschen

Hans tillstånd är nu stabilt, men han blir kvar på sjukhuset för observation.

Oklart varför det hände

Det går fortfarande inte att säga varför sportbilen, som skulle ingå i en utställning, plötsligt skenade in i folkmassan. Polisen har inlett en förundersökning men efter att ha hört föraren och studerat bevismaterialet, som består av en mängd vittnen och en film från händelsen, kan man utesluta ”något som helst uppsåt” bakom olyckan. Det säger Ulf Karlsson som är informationsansvarig vid polisen i Kalmar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholmskraschen

Mer i ämnet