Foto: TT.

Svårfångad papegoja på rymmen i Nybro

Uppdaterad
Publicerad

Nybro räddningstjänst ryckte ut på ovanligt uppdrag under tisdagskvällen. En papegoja hade rymt och gömde sig högt uppe i ett träd. Räddningstjänst lyckades inte fånga fågeln och avbröt sin insats.

Klockan 20:35 på tisdagskvällen kom larmet från SOS Alarm till räddningstjänsten om en papegoja som hade rymt.

– Vi har aldrig varit med om att rädda en papegoja så vi vet inte riktigt hur det här kommer att gå till, säger Roger Wedebrand, insatsledare vid Nybro räddningstjänst.

Papegojan, som ska vara värd 10.000 kronor, lär vara svårfångad menar Roger Wedebrand.

– När vi räddar katter så händer det att vissa drar iväg eller till och med hoppar ner. Papegojan kanske flyger iväg när vi åker upp, säger han.

Ett par timmar senare, runt 21.40-tiden, meddelar räddningstjänsten att de avbryter insatsen. Insatsledarens farhågor besannades.

– Så fort vi lyfte stegen så flyttade papegojan till ett annat träd, och så höll vi på en stund tills vi gav upp, säger Roger Wedebrand.

Den taktiken gav alltså ingen utdelning och nu får ägarna försöka locka fågeln tillbaka med alla saker de kan, säger Roger Wedebrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.