En kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern är båda misstänkta för grova sexuella övergrepp mot närstående barn. Bilden är ett montage. Foto: SVT

Paret som åtalats för grova barnvåldtäkter lider inte av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Vare sig mannen eller kvinnan som står åtalade för flera fall av grova, dokumenterade, våldtäkter mot barn lider av någon psykisk störning. De kan därför dömas till fängelse om de fälls, det slår den rättspsykiatriska undersökningen fast.

Den så kallade paragraf 7-undersökningen av paret som misstänks för flera grova våldtäkter mot närstående barn visar att ingen av de misstänkta lider av någon allvarlig psykisk störning, och därför kan dömas till fängelse om de fälls. Något som P4 Kalmar var först med att berätta.

SVT har tidigare berättat att kvinnan lämnat in bevisning till domstolen där hon hävdar psykisk ohälsa. Bland annat handlar det om journaler där det enligt hennes försvarare framgår att hon har en diagnostiserad neuropsykiatrisk funktionsvariation och psykiska problem, och hade det redan innan hon träffade mannen.

Par misstänks ha producerat barnporr

Största i sitt slag

Målet tros vara ett av det största i sitt slag i Sverige någonsin. Utöver den tekniska bevisningen kommer rätten även höra läkare, socialsekreterare och andra närstående till paret. Även inspelade förhör med barnen kommer att spelas upp i rätten.

Rättegången beräknas pågå till den 31 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Par misstänks ha producerat barnporr

Mer i ämnet