Kvinna i 35-årsåldern är misstänkt för misshandel mot vårpersonal efter att ha blivit våldsam på akutmottagningen i Växjö. Foto: SVT

Patient blev våldsam på akuten – skvätte blod i ögat på läkare

Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern blev våldsam på akuten i Växjö under torsdagen. Hon gick till attack mot vårdpersonalen och misstänks nu för bland annat misshandel.

Kvinnan utdelade sparkar som träffade en sjuksköterska i revbenen och hon försökte att utdela slag mot en läkare.

– Sedan har hon dragit ut en nål som hon hade i armen och skvätt ut blod som träffat en annan läkare i ögat, berättar Patric Fors, polisens presstalesperson region Syd.

Kvinnan omhändertogs

Enligt Smålandsposten ska kvinnan var den av fem personer som fick föras med ambulans till sjukhus efter att de blivit sjuka av misstänkt narkotika. De uppgifterna är inget som polisen vill bekräfta.  

– Jag kan inte gå in på några sådana detaljer i fallet, säger Patric Fors. 

Kvinnan har omhändertagits och överlämnats till en annan vårdinrättning. Hon misstänks nu för misshandel, försök till våld mot tjänsteman och försök till grovt våld. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.