Bilden är en genrebild. Foto: TT

Byggbolaget om påkörde vägarbetaren: ”Det är en tragisk olycka”

Uppdaterad
Publicerad

Den vägarbetare som i fredags morse blev påkörd vid ett vägarbete utanför Strömsnäsbruk vårdas fortfarande på sjukhus. Peab som ansvarar för arbetet beklagar det som inträffat.

– Han bröt foten och fick skärsår men mår efter omständigheterna bra, säger Kajsa Jacobsson, presschef på Peab som är den entreprenör som utförde vägarbetet på platsen.

Det var när mannen arbetade med att ställa ut koner som skulle markera att arbete med fibernedgrävning pågick som han blev påkörd av en skolbuss.

– Han hade en stor lastbil bakom sig som skydd som varnade med bland annat en ljustavla om sänkt hastighet. Skolbussen kom ikapp och körde förbi lastbilen och körde sedan på vår medarbetare.

Utreds av polis

Händelsen utreds nu av polis och Kajsa Jacobsson på Peab säger att man ser allvarligt på det som hänt.

– Det är en tragisk olycka och vi är tacksamma att det inte gick värre än vad det gjorde. Vi har gjort vad vi kunnat för att skydda vår medarbetare men uppenbarligen räckte det inte i det här fallet.

Hon säger att det finns en önskan om att bilister sänker hastigheten förbi vägarbeten.

– Det enda vi kan göra är att uppmana till att man kör försiktigt förbi våra arbeten, säger Kajsa Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.