Urban Alm är arbetsmiljöchef på Peab. Foto: Peab/Nellie Ohlsson

Peab: ”Yttersta vikt att detta blir utrett”

Publicerad

På onsdagskvällen besökte Peab-koncernens arbetsmiljöchef byggplatsen i Växjö där taket till ett nybyggt garage tidigare under dagen kollapsade. Nu tillsätts en oberoende extern utredning för att komma fram till orsaken bakom.

– Ett sådant här ras ser vi mycket allvarligt på och det primära är att inga har kommit till skada, säger Urban Alm som är arbetsmiljöchef på Peab.

Under eftermiddagen har fokus legat på att ge stöd och föra samtal med berörda medarbetare. Nu påbörjas en internutredning men Peab kommer också att anlita en extern oberoende utredare för att komma fram till orsaken bakom raset.

– Det som har hänt i Växjö är inte vanligt. Vi har haft andra typer av händelser men inte som den idag. Därför är det av yttersta vikt att detta blir ordentligt utrett, säger Urban Alm.

Serverade jullunch i garaget

Olyckan skedde på en byggarbetsplats på Södra Järnvägsgatan. Det var delar av en innergård som också var bjälklag över ett garage som helt plötsligt rasade. Om raset hade skett dagen innan kunde utgången blivit något helt annan.

– Då serverade man en jultallrik till medarbetare på lunchen i andra delar av garaget, berättar Urban Alm för SVT Nyheter Småland.

Vad hade hänt om olyckan skett då?

– Det vill jag inte spekulera i utan det vi nu gör är att se till att samtliga medarbetare mår bra och får uppföljningssamtal imorgon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innergård kollapsade i Växjö

Mer i ämnet