Äldre man påkörd – förare försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man fick föras till sjukhus sedan han blivit påkörd vid resecentrum i Högsby. Föraren till den påkörande bilen fanns inte kvar när räddningstjänst kom till platsen.

Larmet kom in till SOS vid 09.30-tiden på måndagsmorgonen.

– Det är en äldre man som har blivit påkörd av en bil. Personen ska vara talbar, säger Jonas Neldemyr, inre befäl på räddningstjänsten.

Mannen fick senare föras med ambulans till sjukhuset i Kalmar, men var vid medvetande vid avfärden.

Olyckan skedde i anslutning till resecentrum i Högsby, och den person som framförde den påkörande bilen fanns inte kvar när räddningstjänsten kom till platsen.

Någon formell polisanmälan om smitning var dock inte upprättad ännu vid 10.30-tiden.

– I nuläget verkar det som att vi ännu inte fått kontakt med föraren som lämnade. Hör man av sig efteråt så är det inte säkert att det räknas som en smitning, säger Kim Hild, pressinformatör på polisen region syd.

Väg 34 var avstängd i båda riktningarna från cirkulationsplats Högsby Emån till Högsbyterminalen under räddningsarbetet, men vid 10-tiden kunde trafiken släppas på igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.