Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjukhuschefen Maria Wiltz är en annan av cheferna som tvingas lämna sitt uppdrag i förtid, hör henne berätta. Foto: SVT

Petade sjukhuschefen berättar själv – så påverkas coronavården av omorganisationen

Uppdaterad
Publicerad

Två chefer med en central roll i vården av och vaccineringen mot covid-19 har blivit petade från sina chefsroller, trots att både sjukhusvården och vaccineringen är i ett intensivt läge. Sjukhuschefen Maria Wiltz är en av dem – nu kommenterar hon hur coronavården kommer påverkas.

Maria Wiltz har själv avböjt att vara med i en intervju om uppsägningen som SVT kunde berätta om igår. Tidigare har vaccinsamordnaren Lena Andersson Nazzal uttryckt att tajmingen är dålig, en bild som delas av läkarföreningen.

Men under Region Kronobergs coronapresskonferens under fredagen passade SVT på att ställa frågan om hur hon tror att coronavården kommer påverkas av att hon behöver lämna sin post.

– Vi är ju ett team som jobbat med corona så jag ser inte att det kommer påverka. Vi har en eskaleringsplan sedan innan och alla är väl insatta i arbetet, säger Maria Wiltz.

Martin Myrskog, regiondirektör, har tidigare avböjt att kommentera petandet av cheferna. Men under presskonferensen fick även han frågan.

Se Martin Myrskog och Maria Wiltz svara på frågorna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet