Dackarnas lagledare Peter Karlsson kramar om föraren Greg Hancock efter avgörandet i SM-semifinalen. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Skadedrabbat Dackarna tar sig an Smederna i SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

I kväll drabbar Dackarna och Smederna samman i den första av två SM-finaler. Målillalagets lagledare hoppas att Dackarna kommer att kunna dra nytta av hemmaformen, trots skadeläget i laget.

Precis som många trodde på förhand är seriesegrarna Dackarna från Målilla klara för SM-final i speedway. Över två matcher på respektive lags hemmabana möter de regerande mästarna Smederna från Eskilstuna. Dackarnas lagledare tror att det blir två tuffa matcher.

– Det är ju en framgång i sig att ta sig till final men nu har vi det sista uppdraget kvar. Förhoppningsvis drar vi det längsta strået på vår hemmabana i kväll, men det kommer att bli en jämn finalserie helt klart, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

speedway

Skadedrabbat Dackarna

Dackarna, som varit starka hela säsongen, besegrade Västervik i semifinalen med 18 poängs marginal. Laget har dock drabbats av skador i slutet av säsongen. Polska stjärnan Patryk Dudek bröt armen i första semifinalen och ersattes av Krzysztof Kasprzak i returen.

Vad betyder det för laget att en av de ordinarie förarna inte kommer att köra i finalen?

– Det är ju givetvis ingenting man väljer. Vi vill köra med manskapet som gjort det här tillsammans över hela säsongen, men just nu har vi inte så mycket val, säger Peter Karlsson.

Även Joel Kling skadade sig under helgen och det var en stund osäkert om han skulle kunna köra finalen. Han ska dock vara körklar.

”Tror att det är fifty-fifty”

Peter Karlsson menar att det är noggrannheten som kommer att avgöra vilket lag som tar hem SM-guldet.

– Vi får inte slarva bort några poäng i onödan. Det är de små detaljerna som kommer att avgöra den här finalen. Jag tror att det är ”fifty-fifty” mellan lagen och de som vinner måste ha allt på sin sida. Dagsform och lite tur kommer att spela stor roll, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

speedway

Mer i ämnet