Pixbos Linus Henriksson och Växjös Eddie Granberg under matchen den 1 oktober 2017 i Växjö. Foto: Bildbyrån.

Efter innebandyattacken – Pixbospelaren stängs av i åtta matcher

Uppdaterad
Publicerad

Pixbospelaren Linus Henriksson stängs av från spel i 1,5 månad efter att han slagit Växjö Vipers spelare Christopher Holmér med klubban i ansiktet.

I dag beslutade Svenska innebandyförbundets juridiska nämnd att Linus Henriksson stängs av. Han bedöms ha gjort sig skyldig till våld. Avstängningen gäller mellan den 3 oktober och den 18 november, vilket är åtta matcher.

TV: Här blir Holmén slagen med klubban i ansiktet

Juridiska nämnden skriver i sin bedömning att det i videoklippet framgår att Linus Henriksson slår mot Christopher Holmér med flit. Däremot menar nämnden att det inte är säkert att han siktade mot huvudet, men att han måste ha insett att slaget skulle träffa överkroppen.

Linus Henriksson hävdar att slaget var oavsiktligt, att klubban åkte upp i Christopher Holmérs ansikte när han tappade balansen. Christopher Holmér fick föras till sjukhus med ett jack i läppen samt huvudvärk.

Niklas Nordén som är tränare i Växjö Vipers har inte någon åsikt om beslutet som kom i dag. Däremot tycker han att Linus Henriksson har blivit för hårt straffad i kommentarer på sociala medier.

– Folk tar inte riktigt ansvar för vad de skriver ibland. Man kan tycka olika, men man får inte glömma att det finns en människa bakom det här. Han har verkligen fått ett hårt straff på sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innebandyattacken i SSL

Mer i ämnet