Artisterna lovordar festivalen i Västervik

Publicerad

Många av artisterna som uppträder på Visfestivalen vittnar om en fantastisk stämning. Ida Wiklund stod på den scenen för första gången och hon var överväldigad. För Plura var det femte gången, men kanske den bästa.

– Det var jättekul. Det var fantastiskt! Jag har upprätt har många gånger, men det här var nog bästa gången, säger Plura när han gått av scenen på torsdagskvällen.

Skrivit låtar i skärgården

Plura Jonsson förknippas mest sin hemstad Norrköping men vad många kanske inte vet är att många av hans stora framgångslåtar har skrivits på Hasselö i Västerviks skärgård. Bland annat skrevs kärlekens tunga där.

– På 80-talet skrev jag många låtar på Hasselö. Västervik är som min andra hemstad. Jag tog båten in och proventerade en gång i veckan ungefär.Vilka låtar har blivit till här?- Det är jättemånga. Jag tror att ungefär hälften av låtarna jag spelade ikväll är skrivna där. Det är lättare att svara på vilka som inte har skrivits på Hasselö, säger han och ler.

Dröm gick i uppfyllelse

När Ida Wiklund var 13-år drömde hon om att få stå på visfestivalens scen i Västervik. Under torsdagskvällen infriades hennes önskan. Foto: Clary Kroon

Ida Wiklund tillhör den nya generationen svenska vissångare. Under sitt framträdande berättade hon att sedan 13-års ålder har hon drömt om att få stå på visfestivalens scen.

– Det här är det mäktigaste jag gjort. Jag har aldrig varit med om en sådan här publik. De är så nära och alla lyssnar verkligen. Sedan ställer de dig upp och applåderar, säger hon.

I klippet ovan kan du höra hur stämningen var för artisterna i ruinen under torsdagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer