Joakim Pohlman (S) är oppositionsråd i Markaryds kommun Foto: SVT

Pohlman (S) får plats i polisens nationella insynsråd

Publicerad

Markaryds oppositionsråd, Socialdemokraten Joakim Pohlman är utsedd av regeringen att sitta i polisens nationella insynsråd. Insynsrådets ska vara allmänhetens ögon och öron i polisverksamheten och ge rikspolischefen råd.

Joakim Pohlman har 12 års erfarenhet av att sitta i polisstyrelsen i Kronobergs län och de senaste fyra åren har han varit ledamot i insynsrådet i region syd.

Följer polisen på högsta nivå

Ledamöterna i insynsråden utses av regeringen efter nominering av riksdagspartierna. De ska ha partipolitisk erfarenhet och breda kontaktytor i samhället.

Markaryd

Utöver det nationella insynsrådet finns det även sju regionpolisråd. Polismyndighetens insynsråd är inte beslutande.

Insynsråden har 15 ledamöter. Alla parti som ingår i Riksdagen har minst en plats i rådet.

”Jag är glad över att nu får möjlighet att sitta i polisens nationella insynsråd. Jag har i många år varit delaktig i polisens arbete både i den gamla polismyndigheten och även i de nya regionala insynsråden. Jag var även med i utredningen av den nya polisorganisationen som började den 1 januari 2015. Det ska bli intressant att följa polisens arbete på nationell nivå och jag ska bidra med de erfarenheter jag har av att vara kommun och regionpolitiker från en mindre kommun”, skriver Joakim Pohlman i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markaryd

Mer i ämnet