Pojke påkörd av buss i Älmhult – uppges allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En ung pojke, mellan fem och åtta år gammal, blev påkörd av en buss i Älmhult under söndagskvällen. Han fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms vara allvarliga, men inte livshotande.

Olyckan inträffade vid Ikea på Handelsvägen i Älmhult strax före klockan 18. Räddningspersonal på plats bedömde pojkens skador som allvarliga.

– Det finns i nuläget ingen information om hur olyckan har gått till, säger Peter Kjällkvist, polisens presstalesperson.

Pojken transporterades med ambulans till akuten på Ljungby lasarett. Hans skador bedömdes under söndagskvällen som allvarliga, men ej livshotande. Enligt Region Kronoberg ska pojken stanna kvar på sjukhuset över natten för fortsatt undersökning.

Polisen vill inte uppge några detaljer om hur olyckan gick till men enligt Kjällkvist ska anhöriga till pojken ha funnits på plats.

Bussen transporterades bort från platsen någon timme efter att olyckan inträffade. Enligt polisen finns det ingen misstanke om att ett brott ska ha begåtts när pojken blev påkörd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.