Polisen riskerar avsked – men har nu överklagat tingsrättens fällande dom. Foto: TT

Polis dömd för kaffestöld överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen som dömdes efter att ha stulit kaffe på sin arbetsplats väckte stor uppmärksamhet. Nu överklagar polisen tingsrättens fällande dom och menar att tingsrätten inte prövat om hen haft uppsåt att stjäla, skriver Smålänningen.

Stölderna uppdagades efter att en gruppchef på den aktuella polisstationen i Kronoberg gillrat en fälla. Chefen hade, efter upprepade stölder, märkt kaffepaketet som sedan hittades hemma hos den dömda polisen vid en husrannsakan.

Värdet på kaffepaketet var 38 kronor, men eftersom det var en polis som begick stölden anser tingsrätten att det inte handlar om en ringa stöld, och vinner domen laga kraft riskerar polisen att förlora jobbet.

Skulle ersätta lånade paketet

Men polisen själv och hens juridiska ombud menar att tingsrätten inte kunnat fastställa att hen haft uppsåt att stjäla. Polisen själv har i förhör sagt att hen endast hade för avsikt att låna kaffe och köpa ett likadant paket att ersätta det med. Hen menar att det finns en sedvana att låna saker på arbetsplatsen, men den förklaringen köpte inte tingsrätten.

Domen är nu överklagad till Göta hovrätt och polisen yrkar på att hen frikänns, rapporterar Smålänningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer