Redan under måndagen var frivilliga ute och sökte efter mannen i Orrefors. Under tisdagen utökade polisen sökinsatsen och även försvaret bistår med helikopter. Foto: Fanny Asplund/SVT

Polisen avslutar sökinsatsen efter försvunne mannen

Uppdaterad
Publicerad

Sent på torsdagskvällen meddelade polisen att man avslutar sökinsatsen efter den försvunne 76-årige mannen i Orreforstrakten.

Polisen har haft en omfattande sökinsats och har lagt stora resurser på att hitta mannen. Efter tre dagars letande har man inte lyckats hitta mannen och meddelar nu att man har avslutat sökinsatsen.

– Han har varit borta i tre hela dygn och vi har flera gånger noggrant sökt av området. Vi tror inte att han finns i sökområdet, om han ändå finns i området är det osannolikt att vi hittar honom vid liv, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen.

I nuläget misstänker polisen inget brott i samband med försvinnandet.

Ärendet har överlämnats till det lokala polisområdet.

– Vi har frigjort resurser till sökningen och även tagit hjälp av Försvarsmakten. Men nu är det lokala polisområdet som jobbar vidare med ärendet, säger Sara Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer