Polisen bad om hundar vid bränderna i Västervik – fick nej av ledningscentralen

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en av bilbränderna i Västervik begärde polisen i Västervik förstärkning av spårhundar. Men ledningscentralen i region syd sade nej. Polisen har fortfarande inga misstänkta.

De senaste dagarna har sju bilar brunnit i Västervik. Polisen är övertygad om att bränderna har ett samband, och tekniker undersöker nu de utbrunna bilarna för att söka spår.

Ännu finns dock inte några misstänkta. Vid ett tillfälle har en person setts men signalementet är svagt och svårt att gå på.

Västervik

Inga hundar

Polisen hoppades få hjälp av spårhundar, men när man frågade sade ledningscentralen i syd nej, något som polisens utredare Gunnar Ege är kritisk till.

– Det kanske hade lett fram till något resultat. Jag tycker det är väldigt dåligt att man gör på det här sättet, säger han till SVT.

Hör honom berätta i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet