– Kustbevakningen hann under lördagen så långt som man önskat och polisen anser att inga fler dykningar ska genomföras för närvarande, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Växjö. Foto: SVT

Polisen: Inga fler dyksök i Lagan efter pojken i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Helgens sökinsats avbröts plötsligt på grund av en storbrand på ett fartyg i Göteborg i söndags. Kustbevakningen hann ändå så långt som planerat och det blir inga fler dykningar i Lagan, meddelar polisen i Växjö.

– Kustbevakningen hann under lördagen så långt som man önskat och polisen anser att inga fler dykningar ska genomföras för närvarande, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Växjö.

Inga fler sökinsatser planerade

Kustbevakningen hade planerat en ny dykinsats efter 17-åringen i Ljungby på årsdagen efter hans försvinnande. Under lördagen genomfördes dykningarna som planerat men söndagens insats fick brytas på grund av den omfattande fartygsbranden i Göteborg. Just nu är det oklart om det blir fler sökinsatser i framtiden.

– Vi har inga nya uppslag att jobba efter, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.