Hör robert Loeffel, presschef för polisen i region syd, berätta om konsekvenserna efter ett bomblarm. Foto: SVT

Polisen efter bombhoten: ”Förstör inte din framtid”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen är det inte ovanligt med bombhot riktade mot skolor – och hittills har det alltid visat sig handla om falskt larm. Hoten skapar dock oro bland elever, lärare och föräldrar samt gör anspråk på resurser hos polisen.

– Personer som sysslar med detta gör sig skyldiga till brott, säger Robert Loeffel, presschef för Polismyndigheten region syd.

Lektioner ställdes in

Under torsdagsmorgonen fick Braås skola utrymmas efter ytterligare ett bombhot. All undervisning blev inställd resten av dagen och föräldrar kom till skolan för att hämta sina barn.

Det var andra gången på en vecka som skolan utsattes för ett bombhot.

– Många gånger är det ungdomar som inte tänker på vad de startar. Detta skapar en sådan stor oro bland elever, lärare, föräldrar och anhöriga. Det betyder också att stora resurser från polisen måste läggas på utredningar, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.