Polisen efterlyser filmer från mordförsöken i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Filmer och bilder från knivskärningarna i Ljungby där två män i 18-årsåldern skadades allvarligt delas på sociala medier. Nu vill polisen att de personer som har inspelningar från händelsen hör av sig.

– Vi vet att många har filmat och tagit bilder och vi har sett att det ligger ute på Facebook och andra sociala medier. Vi vill komma över de här bilderna för de kan vara de avgörande pusselbitarna för oss. Vi behöver all hjälp vi kan få, säger Anders Karlsson, lokalpolisområdeschef.

Vad visar filmerna i sociala medier?

– Det har förekommit en del bilder på bilar som har åkt därifrån och det allmänna tumultet. Men vi tror att det kanske finns bättre bilder och filmer.

Många berusade vittnen

Har ni fastnat i utredningen?

– Jag ska inte säga att vi har fastnat. Vi har hållit förhör med de misstänkta och ett ganska stort antal ungdomar. Det finns detaljer i utredningen som vi tror att vi skulle kunna komma till rätta med om vi får tag i lite filmer.

Polisen har förhört ett 50-tal vittnen till händelsen. En försvårande faktor är att många av personerna som befann sig på brottsplatsen var berusade.

– Man kanske inte minns till hundra procent hur förloppet gick till, säger Anders Karlsson.

Motivet ännu oklart

Hur ser bevisläget ut?

– Jag kan inte uttala mig om bevisläget men vi behöver all den bevisning vi kan få. Det finns möjligheter att vara anonym också. Man behöver inte berätta vem man är om man vill överlämna en bra film.

Offren för knivskärningen har ännu inte hörts i detalj av polisen. Fyra män i åldrarna 18 till 20 år sitter anhållna, misstänkta för mordförsök. Anders Karlsson vill inte berätta vad de misstänkta har sagt eller huruvida de har en kriminell bakgrund eller ej. Det finns i nuläget inget klart motiv för dådet.

– Nej, vi vet inte vad motivet är i nuläget. Någon form av konflikt har uppstått, men hur och varför har vi inte klart för oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ljungby

Mer i ämnet