Det var i början av december förra året som 17-åringen från Ljungby försvann. Foto: SVT

Polisen gör uppehåll i sökandet efter den försvunne 17-åringen i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i början av december har sökandet pågått efter den försvunne 17-åringen från Ljungby. Polisen har sökt i området runt omkring ån Lagan, men utan någon framgång. Nu har man beslutat att pausa sökandet tills vädret blir bättre och varmare.

Många personer har varit inblandade i söket efter 17-åringen. Engagemanget har varit stort och många Ljungbybor har ställt upp. Sjöpolisen, Missing People och många andra har engagerat sig – men helt utan resultat.

Nu gör polisen ett uppehåll i sökandet. Robert Loeffel är presstalesman på Polisen Region Syd.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

– Vi har pratat med alla inblandade och kommit överens med dem om att göra ett uppehåll i sökandet tills de yttre förhållandena blir bättre och det blir varmare, säger säger Robert Loeffel.

”Inget misslyckande”

Trots flera dykinsatser i Lagan, och eftersök med specialtränade hundar har polisen inte lyckats att hitta pojken. Men man vill inte se insatserna fram till nu som ett misslyckande.

– Misslyckande kan man aldrig säga för ett försvinnande är väldigt svårt att jobba med. Och alla försvinnanden har olika förutsättningar, vi har gjort så gott vi kunnat med de förutsättningar vi har.

Förundersökning om människorov

Det har även pågått en förundersökning om människorov parallellt med sökningarna, men den är nu nedlagd.

– Det misstänkta brottet bestod i att några personer ska ha skickat SMS till familjen och ville pressa familjen att betala pengar för att få veta var pojken finns. Men det är klartlagt att detta har inte med försvinnandet att göra, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet