Polisen ser förbättring i Araby

Publicerad

Områdespoliserna i Araby ser en förbättring av utvecklingen i området efter ett intensivt 2018. Samverkan med kommunens förvaltningar och andra partners börjar ge resultat, skriver man i en sammanfattning av året.

Polisens arbete i Araby resulterade bland annat i 115 frihetsberövanden samt beslag av fem vapen, cirka tio kg cannabis, och 1,5 kg amfetamin.

– Vi jobbar underrättelsebaserat mot vissa individer som är frontfigurer för den kriminella verksamheten i området med omnejd, säger områdespolisernas gruppchef Admir Smailagic i ett pressmeddelande.

Växjö

Under hösten redovisade lokalpolisområdets utredningsresurser 48 ärenden som var direkt kopplade till Arabyområdet.

Hög närvaro

– Vi har jobbat intensivt i Araby under ett antal år med målet att Araby ska kunna strykas från listan över särskilt utsatta områden. Områdespolisen har hög närvaro i området.

Vid ett gripande knivhöggs en polis av en misstänkt elcykeltjuv, som senare dömdes för mordförsök till sex års fängelse.

Tillsammans med andra myndigheter jobbar polisen mot samma kriminella personer i området.

– Det skall vara jobbigt att vara kriminell i Araby, säger Admir Smailagic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet