Polisen om försvunnen 17-åring – brottsmisstankarna försvagade

Publicerad

Det har snart gått två månader sedan den 17-årige pojken försvann spårlöst efter en fest i replösaområdet i Ljungby. Polisen har jobbat på parallella spår – men idag är misstankarna om brott kraftigt försvagade. Idag påbörjades ännu ett eftersök efter den försvunne 17-åringen.

Polisen har genomfört flera dykningar redan, och man har letat med undervattensdrönare utan resultat. Nu är sjöpolisen från Stockholm på plats för nya försök. Fokus ligger i området vid Replösabron – där polisens hundar markerat tre gånger.

– Hundarna är specialtränade på att känna lukten av människa i vattnet, därför fokuserar vi här, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Rasar mot ryktesspridning

Polisen har jobbat i två parallella utredningar, en där där det finns misstanke om brott, och en där man utgår från att det handlar om en olycka. Idag lägger man fokus på olycksteorin då misstankarna om brott försvagats.

Samtidigt florerar rykten på sociala medier, något som får Robert Loeffel att ryta till.

– En del av ryktena är rent illsinniga, och de försvårar vårt jobb då allt måste kontrolleras. De sätter också djupa spår hos personer som känner den här människan, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet