Här i skogen väster om Alvesta hittade en förbipasserande person skelettdelar av en människa. Polisen utreder fyndet som mord. Foto: Carl Carlert

Här hittades kroppen i Alvesta – Polisen: ”Det är en enslig plats”

Publicerad

Polisen utreder mord efter fynd av mänskliga kvarlevor i ett skogsparti i Alvesta. Fyndplatsen beskriver de som en enslig, svårtillgänglig plats.

– Det är en enslig plats där det inte är så vanligt att man rör sig. En lite svårtillgänglig plats, säger förundersökningsledaren Marcus Gustavsson, som har varit på platsen.

I vilket skick är kvarlevorna?

– Det är helt klart gammalt. Det är i huvudsak skelettdelar från en människa som vi har hittat.

Exakt var platsen är eller vilka omständigheter som gör att man misstänker mord berättar inte Marcus Johansson, och många frågetecken finns kvar för polisen att reda ut. Enligt uppgifter till SVT Småland hittades kroppen i den västra delen av Alvesta i närheten av Moasjön.

Under onsdagen rapporterade SMP att det var en man som var ute och plockade bär i området som hittat kroppen.

Vet ni kön eller ålder?

– Vi har ingen sådan kunskap i nuläget.

Nu ska kvarlevorna transporteras till rättsmedicinalverket i Lund, där de ska försöka ta reda på personens identitet och dödsorsak. Samtidigt undersöker polisen fall med försvunna personer.

– Vi undersöker personer som lång tid varit försvunna, men det är ett stort arbete. Det är inte säkert att personen är från vårt län, utan man får titta bredare. Vi kan inte påstå vi har en inriktning mot en person, säger Marcus Gustavsson.

Förundersökningsledare Marcus Gustavsson om platsen i Alvesta där kroppen hittades. Foto: Johan Nilsson/TT, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer