Polisens insatschef Peter Darwish pratar om hur länge polisen tänker fortsätta med sökandet efter försvunna 75-åringen. Foto: SVT

Polisen fortfarande hoppfull – tror mannen kan hittas vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den 76-årige mannen som försvann från sitt hem i Orreforstrakten i måndags fortsätter även idag med full styrka. Så länge det finns hopp om att hitta mannen vid liv så kommer polisen fortsätta leta, det säger insatschefen Peter Darwish till SVT idag.

I nuläget finns ett 50-tal personer ute i terängen för att hjälpa till i sökandet, en styrka som nu kommer bli ännu större då Missing people ansluter. Polisen säger att de ännu inte vet hur länge deras eftersök kommer pågå, bara att de fortsätter så länge det känns meningsfullt.

Kallt och regnigt

Trots att det nu gått fyra dagar sedan mannen sågs till så finns det alltså fortfarande hopp om att finna honom vid liv.

Det har ju regnat och varit rätt kallt, hur ser bedömningen för mannen ut?

– Det ingår ju i de beräkningar som görs kopplat till när vi ska avveckla insatsen, men i nuläget tycker vi fortfarande det är meningsfullt, säger Peter Darwish.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.