Helikopter ingår i sökinsatsen efter den försvunna mannen. Foto: Markus Dahlberg/SVT/Arkiv

Försvunnen man i Mönsterås hittad – stor polisinsats avblåst

Uppdaterad
Publicerad

Den unge man som försvann i Mönsterås under söndagen hittades välbehållen på måndagskvällen. Under hela dagen har polisen letat efter honom med helikoptrar och ryttare.

Rapporten om den försvunne mannen kom in vid halvåtta-tiden på måndagen. Det ska ha varit en person från mannens arbetsplats som hört av sig då han inte dykt upp till arbetet.

Under hela dagen och en bit in på kvällen pågick en stor och omfattande sökinsats med helikopter, hästar och patruller. Den fortsatte i full styrka även efter mörkrets inbrott.

Polisen vill ha in mer information

Under måndagskvällen hörde flera personer av sig till polisen och berättade att man istället sett mannen på en väg norr om Hammarbo.

En patrull tog sin till platsen och hittade honom där.

– Vi är glada för allmänhetens alla tips och engagemang, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen har fått en förklaring till varför mannen försvann.

– Vi misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.