På onsdagskvällen larmades polis och ambulans till Oxhagen i Kalmar där de fann en 18-åring med skottskada i benet. Polisen söker efter två män som ska ha försvunnit från platsen på moped. Foto: SVT

Polisen söker efter två män som flydde på moped

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror att det är två män som ligger bakom skottlossningen på onsdagskvällen i stadsdelen Oxhagen i Kalmar. Vid händelsen skadades en ung man i 18-årsåldern, som under torsdagen vårdades på sjukhus.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för onsdagskvällens skottlossning i Oxhagen. En 18-årig man ska ha skjutits i benet. Hans skador bedöms som lindriga. 

– Vi har inlett en förundersökning gällande försök till mord samt grovt vapenbrott, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter Småland.

Söker efter två män på moped

Polisen har arbetat med teknisk undersökning vid platsen, och knackat dörr i området och sökt av närområdet med hundar och helikopter. 

– Vi söker två män, som enligt uppgift färdats på moped. Och våra misstankar är att minst en av dem har använt vapen mot den skadade personen, säger Robert Loeffel. 

Ännu finns ingen gärningsperson gripen, ej heller någon misstänkt. Polisen vill inte gå in på vilket motiv dådet kan ha. 

– Det diskuterar vi internt, och går aldrig ut med. Men det är en viktig del, som vi ska prata med den drabbade om, säger Robert Loeffel.

Ingen slump

Robert Loeffel säger sig inte ha uppgifter kring huruvida den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare, men säger samtidigt att skjutningen sannolikt inte var en slump. 

– Med tanke på tidigare skjutningar, så brukar de som genomför det ha väldigt klart och tydligt för sig vilka man är ute efter. Det brukar inte vara något slumpmässigt, säger Robert Loeffel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.