Foto: Pontus Lundahl /TT

Man hittad blödande utanför hyreshus

Uppdaterad
Publicerad

På söndagsmorgonen hittades en man i 50-årsåldern svårt misshandlad utanför ett hyreshus. Ett flertal personer har hämtats in till förhör, men är inte misstänkta för brott.

Mannen hittades vid 06-tiden på söndagsmorgonen utanför ett hyreshus på Malmgatan i Södra Vi i Vimmerby kommun.

Den skadade mannen ska ha haft sårskador i benet, och fick föras med ambulans till Västerviks sjukhus. Enligt uppgift från landstinget i Kalmar län är mannen allvarligt skadad och inlagd på sjukhuset.

Personer inhämtade till förhör

Polisen har gjort en husrannsakan i en lägenhet i närheten. Enligt polisen har ”ett par” personer även hämtats in till förhör för att lämna upplysningar, men är i nuläget inte misstänkta för brott.

– Det är personer som eventuellt kan lämna information som vi kan använda oss av, säger Kim Hild, pressinformatör på Polisen region syd.

Polisen knackar dörr

Just nu finns ingen misstänkt för den grova misshandeln, och polisen knackar dörr i området för att samla in mer information.

– Man har inte fått någon klar bild av händelseförloppet, och hoppas förstås att personerna man hämtat till förhör och vittnesiakttagelser kan ge klarhet, säger Kim Hild.

Platsen där mannen hittades har spärrats av för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.